Flavius Tinica

 

Flavius Tinica – Solist Instrumentist Nai

Actualul manager al Formatiei ProBand se poate mandrii ca este unul dintre putinii naisti care a studiat cu marele Gheorghe Zamfir la Facultatea de Interpretare Muzicala din Bucuresti, din cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, pe care a si absolvit-o cu brio.

A inceput sa studieze naiul la varsta de 11 ani, la liceul de muzica “George Georgescu” din Tulcea, ca mai apoi, sa se transfere la liceul “Dinu Lipatti” din Bucuresti, unde a si absolvit liceul. A participat la olimpiade nationale de muzica, cat si la concursuri nationale si international, castigand numeroase premii.

In toamna anului 1997, se angajeaza la Ansamblul Profesionist Baladele Deltei din Tulcea, unde a activat timp de 4 ani.

In primavera lui 2001 se anunta infiintarea clasei de nai la Facultatea de Interpretare Muzicala din Bucuresti, din cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, unde profesor urma sa fie Marele Gheorghe Zamfir. Stiind ca naiul ii va fi destinul, nu poate rata o asa mare sansa, de a studia cu cel mai mare naist din lume, si, in vara aceluiasi an, sustine examenul de admitere, fiind admis. De acum, Flavius incepe adevarata provocare si aventura.

Sustine o serie de concerte alaturi de Gheorghe Zamfir. De asemenea, are aparitii in mass media, la televiziuni nationale ca: TVR1, TVR2, TVRi, ProTV, Antena1, B1TV, EtnoTV, televiziuni locale cat si din tari ca Emiratele Arabe Unite, Austria, Franta, si la posturi de radio locale cat si la Radio Difuziunea Romana.

Sustine concerte in numeroase biserici din Elvetia , Germania , Austria , Luxemburg, si turnee in  Emiratele Arabe Unite , Franta, Ucraina, Turcia, Macedonia, Moldova, Qatar etc.

 

Te pot ajuta?