Cristina Bejenaru

 

Cristina Bejenaru – Solista de muzica populara

A absolvit  Scoala de Arte “Doina si Ion Aldea Teodorovici” din Ungheni, Republica Moldova, specialitatea vioara, apoi urmand cursurile Conservatorului de Arte din Chisinau, specialitatea Canto Academic. Are o experienta a scenei de 11 ani, cu diverse concursuri  nationale si international cu rezultate remarcante. In 2011, a reprezentat Republica Moldova la festivalul “Feste dei Popole” de la Gorizia, Italia.

Cristina Bejenaru este o interpreta de muzica populara cu o voce deosebita de basarabeanca, stil si prestatie scenica desavarsita, care prin cantecul si vocea sa impartaseste trairi sufletesti si sentimente de neuitat.

A absolvit cu eminenta Scoala de Arte „Doina si Ion Aldea-Teodorovici”, specialitatea vioara si pian, iar mai apoi studiaza facultatea de Canto academic a Scolii de muzica din Ungheni, orasul drag de langa Prut.

Cristina Bejenaru canta de la varsta de 5 ani si este castigatoarea mai multor concursuri si Festivaluri nationale si internationale printre care: „Etoile inconnue” (2007), Concursul cantecului francez (2008), „Tinere talente” (2009), Festa dei Popole (2011), „Dragaica” (2017), etc.

Fiind pasiunea sufletului ei, muzica este forta motrice care sta la baza activitatii artistice, astfel Cristina Bejenaru cantand atat muzica populara (folclor din Muntenia, Oltenia, Moldova, Banat, Ardeal), cat si usoara (dance, pop, chanson, jazz, blues, etc.).

La varsta de 9 ani a participat la prima emisiune televizata „De la 5 la 10” (Moldova 1), obtinand premiul I in cadrul concursului, dupa care au urmat si alte emisiuni precum „3 minute de noroc” (Noroc TV), „Dor de Joc” (TeleM Iasi), „Festa dei Popole” (Gorizia TV).

Te pot ajuta?