Ayona

Ayona


Ayona
– Solista de muzica usoara / muzica tiganeasca stilizata

A inceput sa studieze vioara la varsta de 4 ani, la Liceul de Muzica „George Enescu”, din Bucuresti, continuand cu acest  instrument pana la varsta de 14 ani. In paralel cu vioara, a studiat pianul complementar de la varsta de 11 ani.

 La 13 ani a hotarat sa studieze canto – muzica usoara. A fost admisa la liceu, la sectia canto clasic, pe care a continuat sa il studieze si la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, unde a absolvit.

Ayona este un artist complet care niciodata nu s-a limitat la un singur gen de muzica, astfel ca cei mai bine de 20 ani de muzica, dar si ambitusul vocal i-au permis si totodata i-au creat o viziune mai ampla asupra repertoriului, abordand o multitudine de stiluri si genuri muzicale cum ar fi: jazz, rock, pop, dar si folclor si muzica tiganeasca stilizate pe ritmuri moderne de rock, dubstep. Din dorinta de a duce atmosfera la cote maxime de energie, Ayona a creat “Ayona Band” – un grup de muzicieni profesionisti in care vibe-ul si colaborarea cu publicul, in timpul concertelor, primeaza.

In 2018 a fost semifinalista la Selectia Nationala Eurovision cu o piesa compusa de castigatorul din 2016 – Ovidiu Anton. 
In 2017 a participat la Selectia Nationala Eurovision cu o compozitie proprie.

 In anul 2005 a cantat alaturi de Cornel Verban cu formatia Verby’s, iar dupa incheierea acestei colaborari, in 2006, a cantat impreuna cu Jennifer Rush si Flavius Teodosiu, la concertul din Arad. Au urmat doua colaborari cu Flavius Teodosiu si trupa sa din Germania, alaturi de artisti internationali (Enrique Iglesias, Tom Jones, Ron White, Pamela Falcon etc.), dar si nationali (Andra, Luminita Anghel, Alex Velea, Delia, Andreea Banica, Marcel Pavel etc).

Te pot ajuta?